dinsdag 22 maart 2016

Het bloed kleeft aan hun handen.


Zoals iedereen inmiddels al wel gezien zal hebben is Brussel slachtoffer geworden van een golf van terreur. Allereerst wil ik mijn diepe medeleven betuigen aan de families van de slachtoffers en zijn mijn gedachten bij onze volksgenoten in de Zuidelijke Nederlanden. Dit gezegd hebbende wil ik graag eens een kleine overpeinzing maken bij hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen.

Een grote vijf jaar geleden begon wat dromers menen te moeten betitelen als “de Arabische lente”. In Tunesië, Egypte, Libië en Jemen verdween het regime. Oorlogen in landen als Syrië en Irak volgden. Het zelfverklaarde vrije westen kirde van vreugde en besloot dat de hele regio wel eens “democratisch zou worden”. Ook werd zowel diplomatiek als militair bijna geen middel geschuwd om zich met de vele interne vetes in te laten. Het Imperium Americanum greep zijn kans om weer eens net te doen alsof ze wereldleider zijn. De rest is historie.

Het is niet zo dat ik graag gelijk krijg als dit resulteert in misère. Maar graag vermeld ik dat ik al ten tijde van de inmenging in de “revolutie” in Libië door het westen in mijn gesproken column voor een vaderlandslievend radiostation me hardop afvroeg wat we voor Ghaddafi terug zouden krijgen. In Libië is nu niet zoveel strijd als in Syrië of Irak, maar naar ik meen is het er toch nog altijd niet erg goed toeven. In Syrië moest en zou Assad het veld ruimen. Naar bekend loopt deze niet aan het lijntje van Washington mee. De mensenrechten kaart wordt vaak gespeeld als beslissend argument. Nochtans werden deze in veel Arabische landen, die wel bondgenoten van de “vrije westerse wereld” zijn op veel grotere schaal geschonden. Overigens was het voor Christenen zowel als joden in Syrië altijd juist dankzij Assad geweest dat ze er prima konden leven. Dezen staan doorgaans dan ook steeds aan de kant van het regime. Inmiddels worden er door alle strijdende partijen vele oorlogsmisdaden begaan, ook door het regime, dat is nou eenmaal het lelijke van oorlog. Ares roept zijn honden en geniet. Wat veel van deze mensen zich niet realiseren is dat de moslimwereld nooit democratie heeft gekend. Nergens. Op een enkele poging in Turkije na. Zoals wijlen Fallaci ooit al zei; “democratie is geen chocoladereep die je zomaar even uitpakt”. Dit wel in een keer opdringen aan landen is goedbedoeld maar destructief imperialisme van waarden.

Door deze oorlogen, ook die in Irak waar het Imperium al veel eerder zijn bemoeienis ventileerde, ontstond er een ware Exodus uit de regio. Resulterend in een miljarden business van mensenhandelaren met als accountmanagers in het Westen de vele linkse en vermeend christelijke partijen die de “arme drommels” opriepen om naar het veilige westen te komen. Overigens dan het gedeelte dat Europa heet, alleen de allerrijkste “vluchtelingen” konden zich een vlucht naar de VS veroorloven. Wir schaffen das! In hun kielzog namen de Syriërs en Irakezen vele mensen mee die de infrastructuur wel konden waarderen uit vele andere vooral Afrikaanse landen die al dan niet ook onveilig waren. Dat de echte “arme drommels” helemaal geen geld hebben om duizenden euro’s te betalen aan smokkelaars laat zich raden. Deze vertoeven noch steeds in de brandhaarden en worden aangevallen door een of meerdere partijen in deze strijd of krijgen een bom op hun kop. Met de democratische groeten van de VS en EU.

Dat er tussen de miljoenen vluchtelingen die het geld wel op kunnen hoesten terroristen zitten laat zich raden en wordt inmiddels ook bevestigd door vele veiligheidsexperts en geheime diensten. Dat deze situatie door IS en andere radicale moslims wordt aangegrepen als motief om de oorlog naar Europa te verplaatsen was ook meer dan voorspelbaar. We plukken nu de wrange vruchten. We zitten met een stroom migranten die cultureel zover van ons verschillend dat het onwerkbaar is. De veiligheid van Europa wordt in een zulke mate aangetast dat de vraag is wanneer de Europeanen zelf massaal zullen moeten vluchten. Maar waarheen dan?

Laten wij niet vluchten. Laten we knokken. Natuurlijk zijn de directe schuldigen van deze aanslagen de moslims die hem uitvoeren. Maar laten we ons ook realiseren aan wie we deze dreiging op de eerste plaats te danken hebben. De boven ons gestelde despoten in Washington en Brussel  (*) ! Waarvan de laatsten nu de oorlog in hun achtertuin vinden inmiddels.

(*) En hun netwerk in wapenindustrie en multinationals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten