donderdag 31 maart 2016

LACHEN MET LINKS DEEL 1: JOHN S. @MENSEXTREMIST


Dit grappige mannetje kwam ik voor het eerst op Twitter tegen toen er tijdens Pegida demonstratie een (afa?) fotografe klapje had gehad van een van de deelnemers. Deze kerel was furieus. Dat zijn verontwaardiging selectief is laat zich raden. Toen Powned verslaggeefster door een van zijn militante kraakhelden (zelf is John niet zo’n held) werd aangevallen hoorden we hem niet. Eigen gedachtengenoten eerst! Kan het hem eigenlijk niet kwalijk nemen. Iedereen neigt naar zijn eigen soort mensen. Alleen komt John daar niet eerlijk voor uit.

Hoe omschrijft John S. (bajesklant in de dop) zijn Twitteraccount :

Wat me amuseert, intrigeert en irriteert. Rechtshandig maar vaak linksdenkend. NEP-twitteraar. Beken kleur, anders wordt alles bruin. #NederBelg & #gutmensch

Wat John intrigeert en irriteert is makkelijk samen te vatten. Vaderlandslievende mensen in het algemeen en PVV-ers in het bijzonder intrigeren hem, tot in het obsessieve aan toe, en irriteren hem mateloos. Hieronder straks een kleine bloemlezing. Is John een akelig mannetje? Was het maar zo. In tegenstelling tot sommige van haat vergiftigde types zoals ik er van de week al een besprak lijkt John me in zijn hart een kerel die het goed bedoeld. Wie weet is hij echt bang dat er achter elke boom een nazi schuilt en wordt hij ’s-nachts badend in het zweet wakker dromend van een vierde rijk met Wilders en Le Pen als dictators. Deze obsessie leidt er inmiddels toe dat als ik voor elke keer dat John het over “Wilders” of “Geert” heeft (of verbasteringen) een euro kreeg ik komend voorjaar drie maanden kan vertoeven aan de Zwarte zeekust in viersterren hotel met elke avond twee schonen in mijn jacuzzi. Het is voor John te hopen dat het nog lang duurt voor een gek Wilders vermoord, wat zal hij in een zwart gat vallen erna.

Wat jammer is voor John is dat hij een hoge toon aan meent te moeten slaan maar een politiek onbenul lijkt. Dat is ook de directe aanleiding van dit stuk. Deze week maakte hij al twee uiterst domme fouten. Terwijl hij wel wild om zich heen slaat naar anderen. Eerst betreffende het komende referendum. Jan Roos geeft Victor Reinier antwoord op de vraag welke gek dit peperdure referendum heeft bedacht. Jan Roos stelt dat die het de gekken van de eerste en tweede kamer zijn. John gniffelt en merkt op; “@LavieJanRoos snapt het systeem niet. Het is ook maar een journalist, en bovendien niet de allerslimste. @VictorReinierJammer voor John dat hij niet snapt dat beide kamers de wet op het raadgevend referendum hebben aangenomen met een volmacht van de kiezer. Degene die het systeem niet lijkt te snappen is John. Zijn excuses aan Jan Roos heb ik nog niet voorbij zien komen. Noot ; het onjuiste woord “allerslimste” komt op conto van John, die zelf ook graag de mensen waar hij mee in de clinch ligt op mierenneukerige foutjes wijst. Noot 2; Victor en John doelen waarschijnlijk op wie het aanvragen van dit referendum heeft bedacht wat van hen dus niet gehoeven had. Maar democratie is er niet alleen voor mensen als John en Victor. Dat is het systeem John, rot voor je.

Een dag later flikt John het weer. Inzake het idee van Wilders over een mogelijk islamverbod, waar ik overigens geen voorstander van ben maar dan om heel andere redenen, waant John zich een econoom in de dop. In een discussie met ene “Dutchpatriot” stelt hij dat moslimlanden daar consequenties aan zullen verbinden. Een miljard of 1,6 wereldwijd en 25 procent van de wereldbevolking, kirt hij vrolijk. Kwantiteit is geen kwaliteit John. De meeste moslimlanden zijn economische wrakken. En handel laat zich zelden door politiek leiden. Moslimlanden drijven zelfs handel met Israël. Vervolgens komt John met een nog wildere stellingname: @RealDutchRoots @Sjaakjacob1234 Laat dat eventueel maar weg. Onze belangrijkste handelspartners zijn Moslimlanden.” Hier maakt John zich echt belachelijk. Onze grootste handelspartner is sinds jaar en dag Duitsland. En hoe graag goedmensen als John dat ook zouden willen dit is nog steeds geen moslimland. Verder volgen België, China, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Rusland, Frankrijk, Noorwegen, Japan en als laatste Italië. Graag verneem ik van John welke daarvan islamitisch zijn. Gelukkig (voor die landen) geen enkele.

Bloemlezing van enkele uitspraken van deze geitewollen kuttekop (voor meer verwijs ik graag door naar zijn twitteraccount.

Rioolratten (wie vergeleken mensen ook zo graag met ratten midden vorige eeuw?), varkensmutsen (over Annabel Nanninga), uiteraard het gebruikelijke “nazi’s”, gekke mens uit Deventer (over vrouw die aanvaring had met moslima en nog niet is veroordeeld, wat is er gebeurd met principe onschuldig tot…), slimme aandachtshoer (over Thierry Baudet), fascistische mafkees (drie keer raden over wie), dementie is een lelijk ding (spoel je mond met zeep John), et cetera Voor de rest verwijs ik graag naar zijn account (ben aan pilsje toe), waar ik overigens inmiddels geblokt ben. Geen groter genoegen had John me vandaag kunnen doen. Het ga hem goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten