zaterdag 23 april 2016

HET EI VAN ARRIVA !!!!! (COLUMBUS)

En weer besloten de dwingelanden van chauffeurs van Arriva regio Tilburg te staken vandaag. Ditmaal omdat enkele collega's waren overvallen door jonge knullen met een mes. Dat de doorgaans erg stoere kereltjes van Arriva in hun maag daarmee zitten daar moeten we zeker begrip voor hebben. Maar met deze actie benadeelden ze gewone mensen. De oma die naar haar kleinkinderen wilde. Het meisje dat naar sollicitatie moest of naar haar weekendbaantje. Nooit de hoge mannen en vrouwen van Arriva die fijn in hun luxe bolide rijden of de provincie bestuurders die weekend aan het houden zijn.

Tijdens een eerdere staking vroeg ik een van de kerels, een stoere bink met tattoo en oorbelletje, waarom niet publieksvriendelijk werd gestaakt. Bijvoorbeeld door gratis mensen mee te nemen. Wat bleek? Dan zou het werkweigering zijn. En ons reizigers laten boeten dat was geen probleem voor ze. Maar de eigen portemonnee in gevaar brengen dat gaat te ver. Maar is weigeren te rijden ook geen werkweigering? Plichtsverzuim? (noot: dit ga ik zeker vragen aan enkele niet linkse partijen in de provinciale staten). En op mijn voorstel om een keer de snelwegen rond Den Haag te blokeren, wat echt zoden aan de dijk zou zetten, antwoordde het kereltje bang te zijn voor arrestatie. Iets waar chauffeurs in andere Europese landen, de echte binkies, wel de durf voor hebben.

Grom ik alleen zonder oplossing? Zeker niet. En dan heb ik het niet over dure en onwerkbare oplossingen als voortdurende beveiliging op de bus, chipautomaten enzovoorts. Het is zo simpel. Geef de dames en heren chauffeurs een vastgelaste dichte kluis mee waar ze niet in kunnen en verplicht mensen die niet willen of kunnen chippen om dan in ieder geval gepast te betalen. Leeg deze kluis tijdens elke koffie met sigaret stop, waar vaak royaal de tijd voor wordt genomen, op de stations. Kleine investering, einde risico. Dat al dat dure Arriva kader dit niet zelf kan bedenken.

Ik zal geen rekening sturen voor dit waardevolle advies. Een paar gratis dagkaartjes zijn natuurlijk meer dan welkom.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten