zondag 10 april 2016

Lachen met links deel 3: Kaviaar wereldverbeteraars.


Eigenlijk wilde ik deze episode van “lachen met links” de titel “linkse graaihoeren” geven maar ik heb besloten dit niet te doen. Overigens heb ik met Johnny, onze held in deel een (@mensextremist) weer flink gelachen. Johnny stelt nu een raadgevend referendum te gaan opeisen om de PVV te verbieden. Wederom is Johnny weer een beetje dom. Het raadgevend referendum gaat om het toetsen van wetten achteraf. Niet over bestaande democratische partijen. Dankzij mensen als Johnny is de wereld een beetje leuker. Maar er is ook minder leuk links volk. Waarover nu meer.

Reeds een tijdje heb ik mevrouw Tineke Ceelen in het vizier. De hoofd akela van stichting vluchteling. Een obscuur clubje dat meent het voor vluchtelingen op te nemen maar o, wat blijft er veel geld handen in de overhead. Meer dan 25 procent komt nooit bij de arme drommels uit oorlogsgebieden terecht. Wel leeft Tineke er goed van. Ze verdient een salaris van bijna anderhalf ton. Daarbij zijn er extra’s als een dikke leasebak. En mag ze natuurlijk bonnetjes declareren, ook natuurlijk die van verteer tijdens menig snoepreisje. Schertsend merkte ze op toen ik haar met deze luxe confronteerde dat ze nog verlangt naar een kasteel met ophaalbrug. Een andere kaviaarsocialist, Marcel van Dam, heeft deze droom al verwezenlijkt. Dus blijven dromen Tineke !


In een recente discussie over onze akela mengde zich nog zo’n rupsje nooitgenoeg in het gesprek.


Who the fuck is Veerle Slegers ? Dat vroeg ik me af. Wat bleek is dat deze dame actief is geweest voor de maoïsten van de SP. De partij waarvoor ze niet aan de verkiezingen mee mocht doen omdat ze in tegenstelling tot andere kameraden niet bereid was om genoeg geld van haar salaris in de partijkas te storten omdat ze haar hypotheek belangrijker vindt. Vervolgens smijt ze met modder richting Marijnissen, zonder wie overigens deze partij nooit wat was geworden, en wellicht Slegers ook niet. Stank voor dank derhalve.


Inmiddels heeft ze een “internationaal advies en communicatiebureau” en wat (riant betaalde?) bestuursfuncties. Ze maakt overigens goede sier met haar politieke verleden maar verzuimt te vermelden waarom dit historie is. Wel claimt ze nog over een uitgebreid netwerkt te beschikken. Waar Tineke Ceelen waarschijnlijk ook toe hoort. Ons kent ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten