vrijdag 3 juni 2016

DE MANNEN VAN DE SCHOOLKRANT


Noemde ik in het vorige artikel Humberto Tan al een nepjournalist nu zijn de mensen van RTL Late Night ook nog zo aardig mijn stellingname betreffende het programma in de afgelopen week al twee keer te bewijzen. Dat hij niet kritisch is jegens zijn medebroeder van het anti Sinterklaasfeest “clubske van 100” zou men nog misplaatste loyaliteit kunnen betitelen. Een ongeloofwaardiger verhaal als dat van Erik van Muiswinkel is zelden vertoond op de nationale televisie. Behalve wellicht door een of andere topcrimineel dan wel fraudeur. Tan knikte braaf mee en toonde zijn brede glimlach. Geen vraag door wie dan zou zijn gehackt. Was er wel gehackt? Was de eerste “kankerlul” toch niet echt van commando Piet zelf? Belangrijker; waarom kan van Muiswinkel het woord “sorry” niet over zijn lippen krijgen?

Gisterenavond toonde ook Peter van der Vorst aan het niveau schoolkrant nooit te zijn ontstegen. De Nederland bezoekende komiek en presentator Trevor Noah bezocht Tan zijn show. Zondag schijnt deze figuur nog in de HMH op te treden en het is nog niet uitverkocht. Uiteraard mocht Noah ook blaffen tegen Trump en werd zijn commentaar op Wilders nog eens vertoond. Toegegeven best grappig. De grap betreffende kapsel was in Nederland en de VS al een beetje oubollig maar daarom niet minder leuk. En wat inventief van Trevor om de vergelijking te trekken! De grap over de fietsbel was zelfs echt leuk te noemen. Trevor is een goede moppentapper. Chapeau! Een goed moppentapper maar een politiek onbenul.

Want wat kon Noah niet laten om ook op te merken? Betreffende de bedreigingen en mogelijke terreur tegen Geert Wilders. “He brought it on himself”. Voor de niet Engels machtigen onder u; hij heeft het zichzelf aangedaan. Wordt Wilders doodgeschoten, vermoord door car crash (erg gangbaar onder vaderlandslievende leiders) of opgeblazen, eigen schuld dikke bult. Dat hij het maar weet. De ondertiteling bij deze uitspraak is RTL ons nog schuldig. Wat iemand op deed merken of die redactie soms pissen was. Gezien de vele fouten die avond zou het ook zomaar kunnen dat die aan het borrelen waren wie zal het zeggen? Maar dat doet er niet toe. Ik mag aannemen dat van der Vorst tenminste een beetje de Engelse taal machtig is. Maar geen enkel moment van doorvragen betreffende deze toch niet misselijke opmerking. En hiermee geeft van der Vorst perfect eens hoe het “clubkse van 100” en trawanten staat tegenover andersdenkenden. Die verdienen het leven niet.

Kanker, Molotov, bom of lood niet eens met ons dan moet je dood!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten